Důležité informace

Odběr hlášení

Obecní úřad

Kalendář akcí

15.10
2020
Plán svozu odpadů pro rok 2021
28.12
2020
Advent jinak..

Obecná informace o zpracování osobních údajů

Obec Vysoké Popovice, je správcem Vašich osobních údajů, které zpracovává v souladu s požadavky Nařízení Evropského parlamentu a Rady (EU) č. 2016/679 o ochraně fyzických osob v souvislosti se zpracováním osobních údajů a o volném pohybu těchto údajů a o zrušení směrnice 95/46/ES (obecné nařízení o ochraně osobních údajů), dále „obecné nařízení“ a zákonem č. 110/2019 Sb. o zpracování osobních údajů.

Kontaktní adresa správce:

Obec Vysoké Popovice, IČO: 00282871, Vysoké Popovice 35, 66486 Vysoké Popovice, tel: 546 450 201, e-mail: obec@vysoke-popovice.cz, ID DS: 34wa2v9

Naše obec jmenovala pověřence pro ochranu osobních údajů, který plní úkoly dle článku 39 obecného nařízení a je pro Vás kontaktní osobou pro řešení Vašich dotazů, požadavků nebo žádostí.

Kontaktní adresa pověřence pro ochranu osobních údajů:

Mgr. Zdeněk Novák, Obecní úřad, Vysoké Popovice 35, 664 86 Vysoké Popovice, tel: 546 450 201, +420 777 078 427, e-mail: z.novak@i3c.cz, ID DS: 34wa2v9

Vaše osobní údaje zpracováváme zejména za účelem:

  • výkonu státní správy,

  • výkonu samosprávy,

  • výkonu souvisejících činností (např. poskytování dotací, komunikace s občany apod.)

Bližší informace k jednotlivým účelům, pro které Vaše osobní údaje zpracováváme, naleznete zde

Právní základ zpracování

Vaše nezbytné osobní údaje shromažďujeme a dále zpracováváme zejména na základě plnění právní povinnosti, která se na nás vztahuje, dále na základě plnění smlouvy, jejíž smluvní stranou jste, nebo z důvodu provedení opatření přijatých před uzavřením smlouvy na Vaši žádost.

V odůvodněných případech jsou Vaše osobní údaje zpracovávány na základě našeho oprávněného zájmu. Jedná se zejména o zpracování osobních údajů:

  • v kamerovém systému za účelem ochrany majetku obce.

Zpracování na základě souhlasu

Ve výjimečných případech jsou osobní údaje shromažďovány a dále zpracovávány na základě Vámi uděleného souhlasu, který vždy vyjadřuje jejich svobodný, konkrétní, informovaný a jednoznačný projev vůle a jehož součástí je vždy informace o možnosti a způsobu jak udělený souhlas kdykoliv odvolat.

Předávání a uchovávání osobních údajů

Vaše osobní údaje poskytujeme pouze v odůvodněných případech a v nezbytném rozsahu příjemcům, kterým jsme povinni tyto údaje poskytnout v rámci plnění zákonných povinností stanovených nám příslušnými právními předpisy (např. ministerstva, orgány sociální péče apod.). Dále mohou být Vaše osobní údaje v nezbytném rozsahu předávány jiným oprávněným subjektům; o této skutečnosti – včetně identifikace příjemce Vašich údajů – jste vždy vhodným způsobem předem informováni.

Ve vymezených případech využíváme ke zpracování Vašich osobních údajů externího zpracovatele, se kterým je vždy uzavřena smlouva o zpracování osobních údajů dle čl. 28 obecného nařízení, která specifikuje pokyny pro zpracování a povinnosti zpracovatele. O této skutečnosti jste vždy informováni prostřednictvím zveřejněného záznamu o činnosti zpracování.

Při zpracování osobních údajů nedochází k automatizovanému rozhodování, na jehož základě by byly činěny úkony či rozhodnutí, jejichž obsahem by byl zásah do Vašich práv či oprávněných zájmů.

Vaše osobní údaje jsou zpracovávány pouze po nezbytnou dobu, která je individuální pro jednotlivé účely zpracování. Po uplynutí této doby jsou osobní údaje zlikvidovány nebo dále uchovány po dobu stanovenou platným Spisovým a skartačním řádem, vydaným v souladu se zákonem č. 499/2004 Sb., o archivnictví a spisové službě.

Práva subjektu údajů a způsoby jejich uplatnění

V souvislosti se zpracováním Vašich osobních údajů máte právo na přístup k Vašim osobním údajům, na jejich opravu nebo výmaz, popřípadě omezení zpracování, vznést námitku proti jejich zpracování, případně uplatnit právo na přenositelnost údajů a další práva podle obecného nařízení o ochraně osobních údajů.

Svá práva můžete uplatnit prostřednictvím pověřence pro ochranu osobních údajů, jehož kontakty jsou uvedeny výše, a to těmito způsoby:

  • písemně na adresu pověřence pro ochranu osobních údajů,

  • v elektronické podobě e-mailem, opatřeným kvalifikovaným nebo zaručeným elektronickým podpisem žadatele zaslaným na naši elektronickou podatelnu,

  • v elektronické podobě prostřednictvím datové schránky žadatele,

  • osobním předáním písemné žádosti na podatelně obecního úřadu; z důvodu identifikace žadatele mějte, prosím, svůj doklad totožnosti s sebou.

Vaše požadavky budou vždy řádně posouzeny a vypořádány v souladu s příslušnými ustanoveními obecného nařízení. V případě, že nebudete souhlasit s vypořádáním Vašich požadavků a žádostí, máte právo podat stížnost Úřadu pro ochranu osobních údajů.

Typ Soubor Velikost
Záznamy o činnostech zpracování_Vysoké Popovice_VEŘEJNOST_09-2020.docx 173kB

Aktualně v obci

Otevření knihovny
Zveřejněno: od 30.11.2020 do 02.12.2020 Obecní knihovna
Adventní hra
Zveřejněno: od 30.11.2020 do 28.12.2020 Sdělení a informace
Exekuční příkaz k provedení exekuce prodejem nemovitých věcí
Zveřejněno: od 30.11.2020 Sdělení a informace
Jednota COOP Vysoké Popovice
Zveřejněno: od 30.11.2020 Sdělení a informace
Dům Zdraví Zastávka ORL ambulance
Zveřejněno: od 27.11.2020 do 03.12.2020 Sdělení a informace